GardenHERBShop: Meluruskan rambut secara semulajadi
HOME ABOUT US DIARI KATALOG CARA ORDER HUBUNGI KAMI

Thursday, 17 May 2012

Meluruskan rambut secara semulajadi

cara yang lebih praktikal meluruskan rambut
google image:  4 petua meluruskan rambut secara semulajad
Jika rambut anda kerinting, wavy atau mengerbang, anda mungkin pernah mencuba pelbagai kaedah untuk meluruskan rambut anda. Malangnya, banyak relaxers kimia dan straighteners boleh menyebabkan kerosakan seperti rambut bercabang dan putus, lalu menjadikan rambut anda kelihatan lebih teruk daripada yang berlaku sebelum ini. Selain itu, anda mungkin telah cuba menggunakan perkakas panas seperti flat iron untuk membantu meringankan keriting halus daripada rambut anda. Flat iron board boleh menyebabkan kerosakan yang lebih kepada rambut yang diluruskan secara kimia. Ini semua fakta dari TeenHealth. 

Kandungan minyak kelapa dara dan herba2 (lihat label) dalam Produk  VEGOURZ HAIR TONIC ni adalah sangat sesuai untuk orang yang berambut kerinting. Pemakaian produk ini untuk rambut kerinting menjadikan rambut lembap dan jatuh.

Sebenarnya, Hasil gabungan herba2 tertentu dengan minyak kelapa dara telah digunakan di seluruh dunia sebagai cara alami untuk meluruskan rambut. kami paparkan kepada anda serba sedikit untuk menambahkan keyakinan anda

Coconut oil in its unrefined state can help you straighten your hair naturally, without heat or chemical damage, especially if you have particularly coarse, curly hair. According to Aroona Reejhsinghani in her book "Be Your Own Beautician," coconut oil discourages curling of your hair and leaves curls less defined. Massaging warm coconut oil into your scalp followed by massaging a bit of water into your hair before bedtime will help you comb out the curls. PLAIT YOUR HAIR AS TIGHTLY AS POSSIBLE before you go to sleep and BRUSH straight in the morning.

Application of coconut milk and lemon juice is effective not only in controlling curls, but also in alleviating the problem of dandruff. First, grind a coconut in a blender, and add lemon juice to it. Keep this mixture in the refrigerator for a few hours. After sometime, you will observe a layer of creamy foam on the top of the container. Now, apply this foam to your hair and keep your head covered with a hot towel for about 45 minutes to 1 hour. After this, wash your hair with a mild shampoo and let it dry completely. This would not only straighten the curls, but will also add a lustrous shine to your hair.
Kami sangat komited menjadikan impian anda satu realiti. Dengan pembelian produk VEGOURZ, kami sertakan panduan mendapatkan rambut lurus secara maksima. Ia merangkumi

1.      Panduan menggunakan produk untuk kesan optima (cara dan masa yang sesuai)
2.      Panduan bershampu
3.      Shampoo yang sesuai digunakan
4.      Pantang-larang (jangan rebond, warnakan dsb)
5.      Kesan buruk teknik rebonding (jangan sesekali berfikir untuk melakukannya)

Kesemua panduan2 ini kami sediakan dalam penulisan yang sangat ringkas serta amat mudah difahami. Kami memahami kekangan masa anda. Dengan pembelian produk kami, anda bukan saja dapat meluruskan rambut anda secara semulajadi, malah

1.      Menyihatkan rambut secara keseluruhan
2.      Menghalang/mengurangkan keguguran rambut
3.      Meningkatkan pertumbuhan rambut
4.      Meluruskan rambut secara semulajadi
5.      Merawat kelemumur
6.      Mengelakkan rambut mengerbang
7.      Mengelak dan merawat kutu
8.      Mengelak dan merawat uban

Serahkan kepada kami membantu anda meluruskan rambut dengan cara semulajadi iaitu dengan menggunakan VEGOURZ HAIR TONIC.

“Pengalaman saya menggunakannya sebanyak 4 botol (280ml), rambut memang makin lurus (tapi tidak seperti rebonding ). Tonik ni merubah rambut saya yang kerinting halus  kepada kerinting kasar yang lebih menarik” idani aziz, 33 tahun (penulis)

“saya nak buat testimony sikit, saya dah pakai setahun lebih.. result dia memang terbaik… rambut memang makin lurus tapi bukan macam teknik rebonding tu tapi lurus macam ikal.. pastu rambut dah tak frizzy dah.. uban pun hilang, rambut jadi lembut.. kalua dulu bangun tidur mesti kena sikat rambut yang berserabai… sekarang tidak lagi.. btw thanks you for creating ths suck product” –Mr M

Banyak lagi testimoni2 lain anda boleh lihat disini (https://goo.gl/XAMTrv)Kami tidak melakukan sebarang rekaan, pemalsuan atau pengubahsuaian pada testimoni2 tersebut kerana ianya adalah suatu bentuk penipuan serta tidak patuh syariat. Kami sudah 5 tahun beroperasi dan respon2 pengguna adalah sangat penting bagi kami untuk kelansungan dan penambahbaikan produk kami.

Hanya pamkan VEGOURZ HAIR TONIC pada tangan dan apply rata pada rambut! Sangat senang di bawa kemana2 sebab konsep botol nya memang tak buat minyak meleleh serta berbau harum dan segar. Boleh pakai 24 jam! Sangat senang menggunanya. Dah tak payah nak buat treatment kat saloon lagi. Rambut anda akan sihat dengan penggunaan yang berterusan. serahkan rambut anda kepada tonik ini secara total

Suka saya nak ingatkan kat sini, bahan semulajadi ni kita kena bersabar dan janganlah mengharapkan hasilnya secepat teknik rebonding. yang penting kena sabar dan berterusan menggunakannya. Bahan semulajadi ni dia bertindak perlahan tapi dari dalam tanpa meninggalkan apa2 kesan sampingan. Sebenarnya teknik rebonding tu akan mendedahkan rambut kita pada bahan kimia/sintetik yang lama kelamaan menjadikan ia gugur dan botak. Tolonglah hentikan semua tu. Pengalaman penulis sendiri yang dah 4 kali rebond rambut, rambut jadi sangat2 rosak. Macam sabut kelapa pun ada. Siapa yang kenal saya memang tahulah macamanakan. Sebab tulah saya cadang sangat2 supaya anda guna produk ni.  

Akhir kata, Jom tukar rambut yang rosak dan mengerbang kepada rambut yang sihat dan lebih lurus. Yakinlah pada khasiat alam semulajadi. Sifat hakiki nya perlahan tetapi berkesan. Whatsapp 0177099723. Jangan lupa like facebook kami

Sebelum :p

selepas :p


updated 30 april 2014:

35 comments:

  1. Salam akak.kat mane nk dapatkan?lagi satu rambut yg baru tumbuh akan jd macam asal tak? Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, sebab dia merawat dr akar rambut. So, rmbut sihat dari akar hingga ke hujung :)

      Delete
    2. Hi sye berminat dgn produk mis mcm mna nk dpt kn nya...n brapa hrga nya

      Delete
  2. assalamualaikum, kalau rambut saya yg agak kasar , keras dan kerinting ni bleh
    jadi lembut dan dapat kurangkan kerinting ke?

    ReplyDelete
  3. Ya hakim. Insya Allah janji sabar dan istiqamah menggunaknnya :)

    ReplyDelete
  4. Salam ..sy berminat dgn products akak .. and rasea ingin mncubea .. sy pun adea masalah ttg rambut curly ni .. so kalo sy nk bli .. brapea hrgea nye .. and kat mnea boleh dpt kn nye ..

    ReplyDelete
  5. salam. boleh beli dengn sy secara online. utk cara2 membeli boleh refer link ni:

    http://gardenherbshop.blogspot.com/2012/06/perapi-rambut-vco.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey .. berapea hrgra nyea kak .. and smpai dlm masea berapea hri ..

      Delete
    2. Lgi satu .. ni btul2 comfirm kak an .. ttg rambut curly mnjdi lurus ..

      Delete
    3. bro . ko guna ni menjadi x ?

      Delete
  6. According to Aroona Reejhsinghani in her book "Be Your Own Beautician," coconut oil discourages curling of your hair and leaves curls less defined. Massaging warm coconut oil into your scalp followed by massaging a bit of water into your hair before bedtime will help you comb out the curls.

    ReplyDelete
  7. versi translate "Menurut Aroona Reejhsinghani dalam buku beliau "Be Your Own Beautician," minyak kelapa tidak menggalalakkan lencongan pada rambut anda dan menjadikan ke ikalan rambut menjadi kurang. Mengurut minyak kelapa hangat ke dalam kulit kepala anda diikuti dengan mengurut sedikit air ke dalam rambut anda sebelum tidur akan membantu anda sikat keluar keriting. “

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta pham .. akak ckp ayat sempoi je la .. ta pyah la sastera sgt .." mengurut minyak kelapa hangat ke dalam kulit kepala ..di ikuti dgn mengurut sedikit air" mksud nyea apea???

      Delete
  8. haha.. tu bukan sastera. tu ayat dr google translate.
    senang cerita, adik baca kt sini

    http://gardenherbshop.blogspot.com/2013/03/boleh-ke-perapi-rambut-vco-untuk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey kak .. apepun .. kitea kenea mncubea kn .. kalo ta cubea .. kitea ta akn tawu .. thanks .. :)

      Delete
  9. salam..yg guna air sejuk tu maknanya guna air biasa ea???? dia boleh luruskan rambut ke???

    ReplyDelete
  10. air sejuk yang mana eh? maaf, tak berapa faham soalan :)

    ReplyDelete
  11. Klu rmbut sye jnis ikal.nk lruskn gne petua ni bleh ke.

    ReplyDelete
  12. slm...sx trtarik la dgn produk ni.....
    produk ni ade x jual kt kdai2 jamu?lg 1 sy nk tnye la....klw gne petua kelape 2 ble ke?

    ReplyDelete
  13. salam.. takde jual kat kedai2. ada jual online dan time ekspo2 tertentu sahaja sebab ianya dibuat secara tradisional di rumah. petua tu of kos la bagus kalau apply. cuma kena rajin sebab leceh

    ReplyDelete
  14. kak nak tnya sat..klau buat yg santan campur limau tu kena guna berapa minggu baru dpt hasil.?? :p

    ReplyDelete
  15. Assalam.. anak saya berumur 3 tahun dan berambut kerinting. Saya tak berharap rambut dia lurus tapi saya nak rambutnya kerinting yang kemas. boleh kah produk ni digunakan keatas anak saya? dan berapa harganya. Terima kasih

    ReplyDelete
  16. Waalaikumussalam. Betul tu kak. Rambut kerinting sebenarnya cantik. Tapi kita kena jaga sebab ia cenderung menjadi kering dan mengerbang. Untuk perapi ni, bayi baru lahir pun boleh guna. Memang bagus kalau dari kecik amalkan minyak ni. Insyaallah rambut akan nampak sihat. Dan rambut sihat adalah cantik dan terurus

    ReplyDelete
  17. Harga rm 41. Pos rm 6 utk semenanjung, rm9 utk sbh sarawak

    ReplyDelete
  18. Sila like page kami http://www.facebook.com/GardenHerbsShop. Dan tinggalkan mesej ( pm). Kami akan reply

    ReplyDelete
  19. Klau rambut kerinting halus bleh x nk lruskan lagi atau memang xbrubah?

    ReplyDelete
  20. sy berminat dgn produk nie..rmbut sy keriting helus,mengerbang...slalu rebonding mmg lurus tapi bile tumbuh rambut baru keriting jgak..emm..so mcm mne nk dptkn produk akak nie,and mcm mne cara penggunaannye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila like fb page kami. Link ada kat sebelah blog ni. Pm kami dan kami akan reply asap

      Delete
  21. Asalamualaikum.. sye nk tye agak2 berape bulan baru lurus ye??

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum..nk tny kt mn ble dpt produk ni n bp hganya??

    ReplyDelete
  23. assalammualaikom..akak..saya mmpunyai masalah rambut keriting yg blh dikatakn terok jgk..dan sya terbaca artikel akak kt atas dan saya berminat ntok menggunakan produk akak..brapa harganya dan mcm nna sya nak dptkannya secara online..

    ReplyDelete